Ce reprezinta boilies de carlig?

Boilies-urile de carlig reprezinta mici bile de momeala pentru pesti. Acestea sunt utilizate in general pentru a atrage diverse tipuri de pesti, printre care: crap, caras, ton sau pastrav. Aceste bile sunt disponibile intr-o gama larga de culori, arome si forme, putand fi realizate dintr-o gama diversa de ingrediente, precum: faina de peste, faina de soia, faina de porumb si multe altele de acest tip.

Boilies-urile de carlig sunt concepute special pentru a prinde pestii mari, asa cum este crapul. Solide si tari, aceste elemente nu ar trebui sa lipseasca din trusa de pescuit a niciunui pescar, fie ca este amator, la inceput de drum sau profesionist.

Chiar daca in general boilies-urile de carlig sunt utilizate pentru pescuitul crapului, acestea sunt la fel de eficiente si in alte cazuri. Desigur, este esential sa alegi cu atentie tipul si forma dorita de boilies de carlig, astfel incat sa beneficiezi de fiecare avantaj in parte.

Boilies-urile sunt momeli fierte. Acest tip de momeala a aparut mai intai in Marea Britanie la finalul anilor 70, avand ca scop impiedicarea maruntisului de a manca momeala care a fost pregatita pentru crap.

In trecut, aceste produse erau facute foarte simple, din faina si oua sau gris si arome. Aceste momeli au fost facute sub forma unor bile de diverse dimensiuni si fierte pentru a se intari.

Pescarii de crap au inceput sa aiba succes in momentul in care au folosit boilies-urile de carlig, iar vestea a inceput sa se raspandeasca imediat in randul celor pasionati de pescuit.

Abia la finalul anilor 70 au inceput sa se adauge alte ingrediente in boilies-urile de carlig, cum ar fi: conservanti, indulcitori si nu numai. S-a observat faptul ca a crescut considerabil rata de captura la pestii mai mari, iar pestii au inceput sa prinda in greutate dupa introducerea acestor boilies de carlig.

Boilies-urile de carlig vin intr-o gama larga de arome, culori si dimensiuni. Este normal sa te simti destul de coplesti la inceput atunci cand observi gama larga de boiliesuri de carlig de pe piata, mai ales daca nu ai mai achizitionat niic de acest tip pana in prezent.

Daca vrei sa iti fie usor si sa alegi varianta corecta, afla ca aceste boilies-uri pot fi impartite in doua mari categorii: tip atractor si tip ca sursa de hrana.

Aceste tipuri sunt fabricate pentru a prinde pestii intr-un ritm eficient si rapid. De cele mai multe ori, acestea sunt aromate si viu colorate. Produsele de acest gen vor prinde imediat crapii, insa calitatea este cea mai importanta.

Asigura-te ca alegi ceea ce trebuie si nu te grabi sa adaugi in cosul de cumparaturi primul produs care iti apare in cale.

In mod obisnuit, ingredientele utilizate sunt de cele mai multe ori de calitate inalta, avand ca scop principal proiectarea de momeala valoaroasa din punct de vedere al hranei.

Mizeaza pe echilibru si calitate inalta, fie ca esti la inceput de drum sau daca esti profesionist si nu o sa iti para rau deloc!

Acum e momentul ideal sa faci cumparaturi!